Powrót

Badania oleju kokosowego z marketu.

Prosze zwrócić uwagę jedynie na dwa kwasy tłuszczowe: kwas kaprylowy C8:0 oraz kwas laurynowy C12:0. Z badańwynika , że ich zawartość jest poniżej wartości oznaczenia. Mówiąc prościej ich obecność w oleju kokosowym jest 0 % (zero procent). A więc co stanowi te brakujące procentowe zawartości? W oleju kokosowym firmy Najmar, te dwa kwasy to 60% składu wszystkich kwasów tłuszczowych. Na pweno producenci takich olejów nie dodadzą lepsze surowe kwasy tłuszczowe. A potem dziwimy sie, że mamy zapychane żyły, czy przetłuszczoną wątrobę itp. Kto ceni sobie zdrowie, ten szuka olejów SUROWYCH.

Kwas kaprylowy C8:0 jest wykorzystywany do zwalczania grzyba candida albicans, który jest u każdego w jelicie grubym

Kwas laurynowy C12:0 jest wykorzystywany do poprawy odporności. Mleko matki zawiera go podobnie ok. 50% objętości.

Dla myslących nie potrzeba nic więcej.

 

    Strona: /