Olej sezamowy
Olej sezamowy
250ml 19zł
500ml 32zł

- NASZA JAKOŚĆ ZADOWOLI KAŻDEGO -


Spożywanie wyłacznie na zimno (do surówek, picie bezpośrednie, mieszanina z innymi olejami).


OLEJ SEZAMOWY TŁOCZONY METAODĄ NA ZIMNO NIERAFINOWANY, NIEOCZYSZCZONY, NIEFILTROWANY.

Nasz olej sezamowy otrzymywany jest przez tłoczenie na zimno. Jest bezbarwny i ma bardzo delikatny aromat. Bardzo popularny w kuchni azjatyckiej (do gotowania, sosów, sałatek, dipów, deserów). Wykazuje działanie rozgrzewające i oczyszczające. Ostatnie badania pokazują, że obniża również ciśnienie krwi, a nawet pozwala zmniejszyć dawkę stosowanych leków (jest to prawdopodobnie działanie sezaminy). Korzystnie wpływa na stan kości i kondycję stawów – stosowany jest w profilaktyce osteoporozy.


Sezam zawiera lecytynę, która poprawia pracę mózgu. Zwiększa naszą pamięć (lecytyna). Zalecany dla osób pracujących umyłowo (przygotowanie do egzaminów, twórcy, naukowcy i inne).


Znamy powiedzenie: "Sezamie otwórz się". Nie oznacza to otwarcie skarbaca ale otwarcie się umysłu.


Weganie czy wegetarjanie dla pozyskania wapnia zastępuję wyroby mleczne m.in. olejem sezamowym. Przy czym taki wapń jest bardziejj wchłanialnym.

Osoby nie spożywającym produkty mleczne ze względu na alerię, uczulenie, nie tolerowanie laktozy olej sezamowy jest w pełni zastępowalnym wapń z produktów pochodzenia zwierzęcego.


W kosmetyce jest stosowany jako krem na przesyszoną skórę i włosy. Przed umycię włosów wcieramy olej na klikanaście minut w skórę glowy oraz nacieramy włosy.


Olej sezamowy jest bardzo lubianym od świeżych surówek. Świeży olej tłoczony na zimno wspomaga wchłanianie witamin rozpuszczalnych w oleju.


Zapewniamy, że nasz olej sezamowy tłoczony metaodą na zimno, nieoczyszczony, filtrowany metodą grawitacyją, niewymuszoną (sedymentacja) jest wyjątkowy smakowo jak i odżywczo.


Oczywiście, że można napisać wszystko, jednak aby docenić naszą pracę, najpierw należy zadegustować naszą jakość.


ZAPEWNIAMY, ŻE NAJBARDZIEJ WYBREDNI MIŁOŚNICY OLEJU SEZAMOWEGO BĘDĄ ZADOWOLENI.


Zawiera naturalny osad.

Przechowywać w lodówce.

Kraj pochodzenia surowca: Indie