MUSELLA jako napój

Musella z kawą

Musella własnej produkcji ze składników całkowicie naturalnych. Oleje użyte sam wytwarzam z surowców pełnowartościowych. Miód pochodzi z polskich Mazur. Użyte kakao wykorzystywane jest m.in. do produkcji gorzkiej czekolady. Inulina (prebiotyk- odżywka dla potrzebnych bakterii jelitowych) pozyskiwana jest z cykorii. Przyprawa kardamonowa dopełniająca wyjątkowość napoju. Napój uzyskany z Muselli jest bardzo smaczny dla każdego bez wyjątku i zarazem odżywczy. Mózg jest dobrze dożywiony, napełniony zdrową energią. Napój eliminuje uczucie głodu. Można pić na głodniaka. Lepsze to niż kupowany batonik czy czysta kawa prawdziwa. To trzeba spróbować, aby poczuć smak prawdziwej natury. A pić Musellę możemy codziennie. Dodając więcej kawy arabiki, rozbudza i wprowadza organizm do dziennego rytmu po trudnym dniu wczorajszym. Oczywiście, nie należy zapominać o odpoczynku i zdrowym trybie życia.

 

Składniki:

 1. woda - 500ml

2. Musella - jedna łyżkeczka ok. 20g

3. kawa zbożowa orkiszowa - jedna czubata łyżka stołowa ok. 20g

4. kawa prawdziwa arabika z oferty- jedna łyżeczka płaska ok. 3g

5. wg uznania miód do smaku i mus arachidowy (w naszej ofercie)

6. blender kielichowy ewentualnie ręczny

 

Sposób przyrządzenia:

Kawy jednocześnie przepuścić przez ekspres albo zagotować i przecedzić. Schłodzić do temp. ok. 50oC, wlać do blendera i dodać Musellę. Miksować ok. 30 sek. Dosłodzić miodem wg smaku. Utworzona piana dodaje dodatkowego smaku i piękna.

 

Gotowe!

Napełnić kielichy i dać upust pragnieniu. Pokrzepić swoją duszę i ciało.

Podobnie można przyrządzić napój mieszając Musellę z ciepłym mlekiem.

 

 

Nie polecam przechowywać Muselli w lodówce.

Zalecana ilość.

Dziennie na osobę wystarczy jedna łyżeczka Muselli.

 

 

Życzę smaczności

 

 

Słowa kluczowe: musella, kawa arabica, orkiszowa, napój energetyczny, musella z kawą, naturalny energetyk