Mleczko migdałowe
Przyrządzenie mleczka to dosłownie parę chwil. Podgrzewamy szklankę wody (zamiast wody można wybrać kawę zbożową orkiszową lub prawdziwą, którą znajdziesz w ofercie). Łyżeczkę musu wrzucamy do pojemnika i zalewamy szklanką ciepłej wody. Blenderem składniki miksujemy przez chwilę. Dodając kawałek banana i trochę miodu mamy napój pożywny dla każdego, czyli też dla dzieci. Jest ono bardzo pożywne i nietuczące. Mleczko migdałowe pomaga utrzymywać naszą wagę ciała. Bardzo istotne jest, że jakościowe, surowe mleczko uzyskamy tylko z jakościowego surowca. Ten, ja zapewniam.Kiedy poczujesz głód, łyknij własnego mleczka migdałowego. Szklanka takiego napoju z bananem i miodem jest bardzo odżywcze. Mus migdałowy zawiera ok. 25% pożywnego, roślinnego białka czy węglowodany ok. 10%. Naturalny cukier roślinny stanowi kilka procent. Największą zawartość stanowi pełnowartościowy tłuszcz roślinny. Błonnik, to również kilka procent (dla poprawy perystaltyki jelit, na zaparcia). A może jeszcze dla urozmaicenia dodać kakao alkalizowane 20-22% (posiadam w ofercie). Dla mnie wyśmienite. Na śniadanie ekstra. Widzę u siebie jak spożywanie olejów wzmocniło moje ciało. A skoro stale jeszcze praktykuję ćwiczenia rozciągające, to też zauważyłem większą elastyczność mięśni. Energetyki sklepowe to nie dla mnie. Współczuję młodzieży, nieświadomej zagrożenia po piciu napojów energetyzujących (bez wskazywania marek).
Mus migdałowy to bardzo istotne proteiny, sole mineralne, magnez oraz witaminy z grupy A, E, D, B. Podobnie jak migdały poprawia pamięć i krążenie krwi, obniża cholesterol i wzmacnia kondycję paznokci. Zawarty błonnik stanowi ważny element prawidłowej pracy żołądka i jelit.
Popróbujcie i podzielcie się doświadczeniem.
Można dodać banan, ananas, malinkę, kakao alkalizowane 22-24% (wg uznania). Mus 400g daje 3l jakościowego i naturalnego mleczka.
Smacznego i na zdrowie.