Kompletując zamówienie zadzwoniłam do sklepu i właściciel namówił mnie na zakup olejku goździkowego. Kupiłam i jestem mega zadowolona. Używam go nie tylko w przypadku chrypki czy bólu gardła ale przede wszystkim dodaje go do różnych potraw. Obecnie jest sezon na śliwki i powidła z dodanym olejkiem goździkowym smakują świetnie. Olejek podkreśla smak śliwek, dodaje aromatu i śliwka staje się lekko korzenna. Polecam śliwkową czekoladę z olejkiem goździkowym i cynamonem. Przepis jest bardzo prosty. 2-3 dni gotujemy śliwkę odparowując wodę aby masa stała się gęsta. Ja używam blendera, masa staje się gładka i aksamitna. Następnie dodaję gorzkie kakao. Osobiście polecam kakao extra ciemne -DecoMorenno (z wiatrakiem) . Trzeba dodać sporo tak aby masa zaczęła smakować jak czekolada śliwkowa. Dodaję trochę cynamonu, olejek goździkowy, wszystko dokładnie mieszam, studzę i ...czekolada śliwkowa do smarowania gotowa :) Nie dodaję w ogóle cukru, wszystko zależy jakie kupi się śliwki. Oczywiście jeśli ktoś lubi słodkie to można dodać cukier wedle uznania.