Powrót

Badania oleju kokosowego Najmar

Przedstawione badania dotyczą tylko i wyłącznie wyrobu naszej produkcji i nie należy tych własności przypisywać jakiemukolwiek innemu produktowi.

Olej kokosowy dla mnie jest najlepszym produktem spożywczym. Z wykonanych badań wynikają jego ogromne zalety, głównie te prozdrowotne. Więcej można doczytać z naszej strony o oleju kokosowym. Tytaj skupię się na dwóch kwasach tłuszczowych: kaprylowym i laurynowym. Kwas kaprylowy o symbolu C8:0 w naszym oleju występuje śrdnio w ok. 7-8 % (zależnie od użytych wiórek kokosowych w procesie tłoczenia). Wykorzystuje się go w zwalczaniu grzyba Candida Albicans. Na stałe grzyb zasiedla jelito grube, pobudzając nasze dobre bakterie do pracy. Kiedy jest go ponad, nasze bakterie namnażają się i zwalczają nadmiar grzyba. Tym samym poprawia się nasza odporność. Kwas kaprylowy pomimo, że jest to tłuszcz nasycony, nie można porównywać do tłuszczu pochodzenia zwierzęcego. Kolejnym jest kwas laurynowy C12:0. W naszym oleju występuje średnio w ok. 50-52 %. Kwas kaprylowy o podobnych właściwościach występuje w mleku matki. Tym samym jest on bardzo korzystny dla naszego zdrowia. Ma wpływ na naszą odporność, witalność czy uczucie sytości. 

Nie porównój kwasów tłuszczowych nasyconych oleju kokosowego z kwasami tłuszczowymi nasyconymi pochodzenia zwierzęcego. To są dwa różne tłuszcze. Organizm do spracowania naszego oleju kokosowego nie potrzebuje żółci, a do spracowania tłuszczu pochodzenia zwierzęcego żółć być musi. Surowy, naturalny, nierafinowany, niewybielany olej kokosowy firmy Najmar na pewno każdemu przyczyni się do lepszego zdrowia czy samopoczucia.

 

    Strona: /