Wasze i nasze porady 

admin 05-10-2017

Przepis na ocet jabłkowy:
Jabłka nie mogą być opryskiwane. Najlepiej stara odmiana. Ocet robimy z obierek, które zalewamy letnią przegotowaną wodą. Na szklankę wody dodajemy łyżkę cukru brązowego. Tym roztworem zalewamy obierki, aby były całkowicie zanurzone. Słój napełniamy na ok. 3/4 pojemności. Nakryć ściereczką, wystawić na słońce na parapecie lub w ciepłym miejscu np. na kominku, grzejniku na ok. 6 tygodni. Smacznego

admin 17-09-2017

Jak sprawdzić świeżość jaja?
Wrzuć je do pojemnika z wodą. Te będące na dnie są bezpieczne do jedzenia. Te pływające lepiej nie spożywać.

admin 28-08-2017

Po zjedzeniu owoców niektóre osoby mają wzdęcia. Owoce przed spożyciem gotować na parze. Pomaga. :>)

admin 28-08-2017

Miałem trochę opory w piciu oleju tłoczonego na zimno. Za każdym razem dodawałem na łyżkę oleju kilka kropel soku z cytryny. Po wypiciu zostawał smak cytryny. :)

marek 24-08-2017

Ssanie goździka całego pomaga w usuwaniu zalegającej flegmy po przeziębieniu. Również goździk pomaga za "zapchany nos". Podrażnione gardło czy ciągłe odchrząkiwanie można usuwać poprzez ssanie goździka. Bierzemy jeden lub dwa całe goździki i ssiemy je przynajmniej 1 godzinę. Możemy to powtarzać dwa trzy razy dziennie. Życzę zdrowia. :>)

Informacje zawarte w dziale "Porady" pochodzą ze źródeł ogólnodostępnych. Jako administrator strony www.najmar.pl nie biorę za nie odpowiedzialności.