0

Twój koszyk

Łącznie

0,00 zł

Koszyk jest pusty

Wasze i nasze porady 

admin 05-10-2017

Przepis na ocet jabłkowy:
Jabłka nie mogą być opryskiwane. Najlepiej stara odmiana. Ocet robimy z obierek, które zalewamy letnią przegotowaną wodą. Na szklankę wody dodajemy łyżkę cukru brązowego. Tym roztworem zalewamy obierki, aby były całkowicie zanurzone. Słój napełniamy na ok. 3/4 pojemności. Nakryć ściereczką, wystawić na słońce na parapecie lub w ciepłym miejscu np. na kominku, grzejniku na ok. 6 tygodni. Smacznego

admin 17-09-2017

Jak sprawdzić świeżość jaja?
Wrzuć je do pojemnika z wodą. Te będące na dnie są bezpieczne do jedzenia. Te pływające lepiej nie spożywać.

admin 28-08-2017

Po zjedzeniu owoców niektóre osoby mają wzdęcia. Owoce przed spożyciem gotować na parze. Pomaga. :>)

admin 28-08-2017

Miałem trochę opory w piciu oleju tłoczonego na zimno. Za każdym razem dodawałem na łyżkę oleju kilka kropel soku z cytryny. Po wypiciu zostawał smak cytryny. :)

marek 24-08-2017

Ssanie goździka całego pomaga w usuwaniu zalegającej flegmy po przeziębieniu. Również goździk pomaga za "zapchany nos". Podrażnione gardło czy ciągłe odchrząkiwanie można usuwać poprzez ssanie goździka. Bierzemy jeden lub dwa całe goździki i ssiemy je przynajmniej 1 godzinę. Możemy to powtarzać dwa trzy razy dziennie. Życzę zdrowia. :>)

Informacje zawarte w dziale "Porady" pochodzą ze źródeł ogólnodostępnych. Jako administrator strony www.najmar.pl nie biorę za nie odpowiedzialności.

Ta strona używa plików cookies tak zwanych ciasteczek, dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Rozumiem Dowiedz się więcej o plikach Cookies